helder risk management

helder risk management

Geen geld meer over de balk?

Is er in jouw bedrijf ook zoveel aandacht voor risicomanagement? Grote kans dat je dan geld over de balk gooit. Je gooit geld over de balk als:

 • er meer dan één raamwerk is met risico’s en beheersmaatregelen (controls);
 • de risico’s met name beheerst worden door Risk Managers of medewerkers Interne Controle;
 • veel van de beheersmaatregelen bestaan uit het controleren van collega’s;
 • er regelmatig (dure) externe consultants nodig zijn om verbeteringen door te voeren.

Begin met besparen! Wij helpen je om het risicomanagement aan te sluiten op jouw organisatie zodat het helpt om beheerst de bedrijfsdoelstellingen te halen, om aan stakeholders en toezichthouders aan te tonen hoe je dat doet en vooral om geen geld meer over de balk te gooien. Wij zorgen voor:

 • één raamwerk met alle risico’s en beheersmaatregelen;
 • werkende beheersmaatregelen;
 • besparing op risicomanagement.

 

Eén raamwerk

Door alle risico’s en beheersmaatregelen op te nemen in één raamwerk, dek je in één keer je hele organisatie af en voorkom je overlap. Binnen dat ene raamwerk, kun je risico’s en beheersmaatregelen categoriseren naar bijvoorbeeld ‘key’ en ‘business’ controls en / of naar bepaalde wet- en regelgeving of risicomanagement standaarden. Zo voorkom je ook een overlap aan bevindingen en issues vanuit bijvoorbeeld Audit, Legal, Compliance en Risk Management.

Werkende beheersmaatregelen

Door het houden van Risk en Control Self Assessments mét de organisatie en met de bedrijfsdoelstellingen en bijbehorende bedrijfsprocessen als basis, zorgen we voor identificatie van risico’s die iedereen herkent en beheersmaatregelen die iedereen snapt. De beheersmaatregelen vormen een logisch onderdeel van het primaire proces. Grote kans dat ze zelfs altijd al in het primaire proces werden uitgevoerd. Daarom maakte je je ook geen zorgen.

Besparing op risicomanagement

Door onze tijd efficiënt in te zetten en de organisatie te helpen om de bestaande risicomanagement processen en afdelingen te optimaliseren, besteed je niet veel geld aan ons en spaar je later ook (dure) externe consultants uit. Daarnaast besparen we natuurlijk ook door het verminderen van het aantal beheersmaatregelen en doordat je nu zeker weet dat je ‘in control’ bent dus dat je ook minder risicokapitaal hoeft aan te houden.

 

risk manager

WIJ ZIJN KRISP T.

Wij helpen bedrijven om continu aantoonbaar in control te zijn over hun bedrijfs-, en IT-processen. En dat is makkelijker dan u nu denkt. Risk Management is bij veel bedrijven veel te ingewikkeld gemaakt. Met control op control en het testen van testen, houden we elkaar eigenlijk alleen maar aan het werk.

Het voegt niks toe aan het beheerst behalen van je bedrijfsdoelstellingen en het aantonen daarvan aan stakeholders en toezichthouders. Risicorapportages uit alle lagen van de Risk Management organisatie geven een alarmerend beeld van alle controls die niet werken, maar jij slaapt eigenlijk best lekker of maakt je zorgen om heel andere dingen.

KRISPT. is ontstaan vanuit het geloof dat risicomanagement echt véél simpeler kan… én moet. Door risicomanagement helder te maken, zorgen we ervoor dat Risk Managers weer graag gezien worden omdat ze daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het beheerst halen van de bedrijfsdoelstellingen. Dat is leuk voor onze klanten, en ook voor onszelf. Het wordt tijd om het risicomanagement aan te sluiten op jouw organisatie. Helder. KRISPT.

risk manager

Wij zijn KRISPT.

En wij helpen bedrijven om continu aantoonbaar in control te zijn over hun bedrijfs-, en IT-processen. En dat is makkelijker dan je nu denkt. Risk Management is bij veel bedrijven veel te ingewikkeld gemaakt. Met control op control en het testen van testen, houden we elkaar eigenlijk alleen maar aan het werk.

Het voegt niks toe aan het beheerst behalen van je bedrijfsdoelstellingen en dit aantonen aan stakeholders en toezichthouders. Risicorapportages uit alle lagen van de Risk Management organisatie geven een alarmerend beeld van alle controls die niet werken, maar jij maakt je zorgen om heel andere dingen De echte risico’s. Het wordt tijd om het Risk Management aan te sluiten op jouw organisatie. Helder. KRISPT.

helder risk management

 

CONTACT KRISP T.

  Telefoon
  0800 CONTROL

  KvK
  63779668

  FILMPJES VAN KRISP T.

  Met enige regelmaat zullen wij korte filmpjes uitbrengen om KRISPT. onder de aandacht te brengen. Het idee is om met een pakkend filmpje de aandacht te trekken in de milliseconde dat het filmpje op uw social media tijdlijn voorbij komt. Achter het pakkende filmpje zit een serieus thema op het gebied van Helder Risk Management. Daaraan koppelen we een (deze) webpagina om meer te vertellen over hoe wij over risicomanagement denken.

  Deze filmpjes onderstrepen onze visie op risicomanagement: het is en blijft een serieuze zaak, maar kan wel een frisse heldere blik gebruiken… en een beetje plezier. Aangezien u deze tekst leest pakt het waarschijnlijk in ieder geval de aandacht 🙂

  Wilt u meer van ons zien, volg ons op social media. Wilt u meer van ons weten, neem dan contact op. Vinden we leuk!